Zaterdag, 12 oktober, Damaraland
Door: Petra & Ab
Blijf op de hoogte en volg Petra en Ab
12 Oktober 2019 | Namibië, Khorixas
Van Vingerklip naar Damaraland Mopane lodge
De morgen na een ontzettend goed en lekker ontbijt vertrokken van Vingerklip naar Damaraland naar de Damara Mopane Lodge. De auto was netjes gewassen, dus schone ruiten!
Een kort ritje over ongeveer 55 km.
Onderweg wilde we naar de Herero vrouwen, deze staan bekend om de poppen en sieraden die zij maken en dat zij hun huid en kleding met een laagje klei bedekken.
Zo gezegd zo gedaan en Petra heeft twee armbandjes gekocht, niet omdat zij deze mooi vond, maar om ze een beetje te spekken en ze goed te humeuren en een foto te mogen maken, ha, ha.
Om tien uur stonden we al bij de Damara Mopane Lodge voor de deur en terwijl zij dachten dat we kwamen uitchecken moesten we dus inchecken.
Alles werd uit de kast gehaald door het personeel, terwijl wij aangaven een trail te gaan lopen en daarna aan het zwembad te gaan liggen.
Nee hoor, om 11:00 uur was ons huisje schoon!
Petra en ik zijn toch gaan wandelen, eerst naar het uitzichtpunt op de waterhole en daarna de Valley walking trail. Een wandeling van ongeveer anderhalf uur en 6 km.
Terug gekomen lag onze sleutel klaar en konden we het huisje bemannen.
Bagage over gebracht en we zijn lekker aan het zwembad gaan liggen.
De middag nog wat tijd besteed aan de route voor morgen naar het bekende Etosha park.
Hier gaan we zeker genieten, veel mensen gesproken die er super veel dieren gezien hadden en vol lof waren over het park, de dieren en de zoutpan.
Lieve mensen, tot morgen weer, dit was wat je noemt zo’n tussen dagje!