Vrijdag, 11 oktober, Vingerklip lodge - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van Petra en Ab Agterbos - WaarBenJij.nu Vrijdag, 11 oktober, Vingerklip lodge - Reisverslag uit Otjiwarongo, Namibië van Petra en Ab Agterbos - WaarBenJij.nu

Vrijdag, 11 oktober, Vingerklip lodge

Door: Petra & Ab

Blijf op de hoogte en volg Petra en Ab

11 Oktober 2019 | Namibië, Otjiwarongo

Vanmorgen lekker uitgeslapen, koffers ingepakt, auto bepakt en gaan ontbijten.
Na het ontbijt uitgecheckt en daarna de Foundation trail gelopen naar de natuurlijke bron van het Waterberg plateau. Het was een onvergetelijke wandeling. Tussen de rotsen en het was voor Namibische begrippen ontzettend groen. We waren helemaal alleen en dan is het echt zo ontzettend tof om dieren tegen te komen. We zagen gelijk in het begin al Kudu’s. Even later werden we letterlijk ingesloten door een grote groep apen. Voor ons, achter ons, boven ons overal apen. Grote en kleine apen. Zo ontzettend gaaf. Verder hebben we ook nog meer Kudu’s , Dikdiks, Mongoose, een springbok en veel mooie vogels gezien. De wandeling was maar 3 kilometer maar zo ontzettend gaaf.
Hierna zijn we rond 10.00 uur richting Otjiwarongo gereden. Daar hebben we weer even getankt, want je moet er voor zorgen dat je altijd voldoende benzine in de tank hebt. Er kunnen zomaar een aantal pompen leeg zijn en dan heb je een probleem. Weer wat water ingeslagen want in het weekend zijn de winkels dicht. Jaaa ook nog wat rode wijn gekocht. We hebben onderweg gekozen voor een andere weg, binnendoor. Was ook weer mooi en avontuurlijk. Af en toe moesten we een hek open doen om door te kunnen rijden. Om 14.00 uur waren we bij de Vingerklip Lodge . Hij heet zo omdat je hier een rots hebt die als een vinger omhoog komt. Verder zijn hier veel mooie rotsen waar je overheen kan wandelen. Dat willen we morgenochtend gaan doen. Vanmiddag hebben we op het terras van onze lodge gelegen met uitzicht op een waterhole. Als het goed is kunnen we vanavond en morgenochtend vanaf onze ligbedden wild bekijken. Het is hier goed toeven. Erg luxe en we hebben hoge verwachtingen van het eten vanavond. Morgen maar 55 km rijden naar onze volgende bestemming dus het is momenteel echt relaxen.

Petra en Ab

We gaan een al 10 jaar geplande droomreis van 25 dagen maken door Namibië, Botswana en eindigen in Zimbabwe bij de Victoria Falls. Als je het leuk vindt kan je ons en onze reis ervaringen volgen. We starten op 01 oktober en komen 02 oktober in Windhoek aan, waar vanaf onze reis begint. Op 25 oktober zijn wij weer terug in Nederland!

Actief sinds 06 Sept. 2019