Vrijdag, 04 okt, Fish River Canyon
Door: Petra & Ab
Blijf op de hoogte en volg Petra en Ab
04 Oktober 2019 | Namibië, Seeheim
We zitten nu in de Fish River Canyoning, een prachtig gebied.
De rest volgt z.s.m.
Vrijdag 04 oktober
Vanmorgen om 07:00 uur gaan ontbijten en de kaarten mee om de route te bekijken en bepalen.
Op advies van de plaatselijke local (pleonasme?) niet gekozen voor de geasfalteerde hoofdweg, maar voor een binnendoor weg. Deze weg bleek te bestaan uit ruim 300 km gravel, lime stone, heuvels en een wateroversteek en Petra heeft hier haar eerste 4W drive skills geleerd! Groot gedeelte langs een droge rivierbedding en talrijke verschillende landschappen en vergezichten. Veel van de Kalahari gezien. Ook Giants Playground (mooie rotsformaties) en Quiver tree forest (Kokerbomen) aan gedaan. Bij Keetmanshoop warempel weer een stukje van 30 km asfalt, maar de laatste 120 km gelukkig weer kiezels en gravel! Echt leuk om te rijden en te scheuren in die 4W-drive dwars door Namibië. Na ongeveer 6 uur rijden kwamen we om 15:30 uur aan op onze nieuwe accommodatie in de Fish River Canyon, de Canyon Village. Na een uurtje relaxen bij het zwembad hebben we een sundowner walk gemaakt. Tot onze verbazing veel geleerd over de planten en bomen en ook weer wild gespot, de oryx en springbok. Leerzaam en sportief en op een rots hadden ze een koelkast en barretje staan en hier een heerlijk biertje en Petra een wijntje gedronken. Ook weer een belevenis!